Den som mår gott gör gott

Vi har fått utmärkelsen Årets Företagare i Blekinge 2020, Superföretag 2017 och nominerats till Årets Byrå 2016, 2018, 2019, 2020, 2021 och 2022 samt Årets Byrå – Bästa Arbetsgivare Sverige 2021 och 2022. Självklart är det väldigt kul. Vi ser det som fina bevis på att våra kunder känner av att vi både mår mycket bra och gör mycket bra saker tillsammans.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Vi tror stenhårt på att nyckeln till denna framgång är vår företagskultur – en kultur som värnar om alla mustaschers välmående och bästa möjliga förutsättningar för kreativitet, bland annat genom ett flexibelt arbetsliv.

Låt oss hissa upp ridån en liten bit och ge dig en glimt av Mustasch genom några valda delar från vår handbok Resan till planeten Skitkul. Fast allra först en kort bakgrund från våra två ägare Anna och Sofia:

”Vi har båda arbetat på stora byråer i Sverige, Danmark och USA och upplevt mycket osunda företagskulturer. Mustasch är en direkt motaktion mot detta. Vi är övertygade om att det går att driva en framgångsrik byrå i reklambranschen på ett hållbart sätt och med sund balans. Genom att vara en arbetsgivare som är ansvarstagande långt över det som är ”byråstandard” bygger vi ett bolag med medarbetare som aktivt vill delta på resan. Vårt mål är att den dag du ligger och summerar dagarna du levt, så ska tiden då du var en mustasch vara en av de bästa och mest givande perioderna i ditt liv.”

Följande är saker som är självklarheter för oss på Mustasch:

Tjänstepension

Långt ifrån alla byråer i kommunikationsbranschen erbjuder tjänstepensionssparande till sina medarbetare. Skandal tycker vi! Självklart ska du må som en kung eller drottning även när dina arbetsdagar är förbi.

Bonus

De år som Mustasch gör vinst och har god efterfrågan delar vi ut bonus. Bonusen belönar vår förmåga som team och är därför lika för alla. Den baseras på din arbetstid, en heltid ger alltså 1 andel och en halvtid 0,5 andel. Det ger dig som medarbetare ett bra medägarskap, utan risktagande, som vi tror är viktig för att skapa ett gemensamt ansvar för, och engagemang i, Mustaschs välmående.

Arbetsliv med flexibilitet

Gränserna mellan arbetsliv och privatliv är luddiga numera. För att vi med dessa förutsättningar fortsatt ska kunna vara stjärnor både i våra yrkesroller och privat, har vi både flexibel arbetsplats och flexibel arbetstid. Vi fördelar vår arbetstid så att den blir som mest värdefull för uppdragen och kollegorna. Alla uppskattar såklart att jobba nära varandra och tillsammans, men det finns också dagar då det flyter på bättre hemifrån eller från någon annan plats. Och på så vis kan du hålla en sund balans mellan vad du levererar på jobbet och det liv du lever resten av dygnet.

Jämn arbetsfördelning

Att undvika en arbetskultur med mycket övertid är centralt för oss. Därför jobbar vi dagligen aktivt med att fördela jobben så att vi alla kan bidra till att minimera onödig övertid. Då kan vi skapa lönsamhet på ett sätt som gör även hälsan och privatlivet till vinnare. För att tala klarspråk – en heltid för oss innebär ett snitt på 40 timmar i veckan.

Löpande fokus på gemenskap och välmående

För oss är det viktigt att leva vår kultur, inte bara prata om den. Exempelvis avsätter vi på måndagar och fredagar tid för att stärka vår gemenskap. Vi kallar det ”inloggning” och ”utloggning”. Stunderna använder vi för att kort berätta om hur helgen/veckan varit och på fredagen ger vi någon av våra kollegor positiv feedback för något som vi uppskattat extra mycket under veckan – stort som smått. På så sätt blir vi ett team som lyfter och känner varandra mycket väl och har tillit till varandra.

Extra saker tillsammans

Minst fyra gånger per år gör vi något extra tillsammans. Det kan vara att resa i väg och diskutera framtiden, lära oss något helt nytt eller bara umgås i en annorlunda miljö.

Friskvård och hälsoengagemang

Att må bra innebär också att leva i en kropp som vill hänga med och fungerar. Detta arbetar vi för på många olika vis, bl a genom att se till att vår fysiska arbetsplats är så bra som möjligt. Exempelvis finns olika typer av rum och miljöer på kontoren. På så vis kan du variera arbetsdagen och hur du interagerar med dina kollegor eller återhämtar dig. En annan självklarhet är att mustascher har sitt- och ståskrivbord och möjlighet att själv anpassa sin utrustning så att förslitningsskador och andra problem motverkas. Inredningsmässigt är tanken att kontoret ska kännas som en avslappnad hemmamiljö. Både kropp och knopp ligger oss alla varmt om hjärtat.

Följer branschens pitchregler

Vi arbetar aktivt för att utbilda branschkollegor och reklamköpare i att sälja/köpa reklam på ett hållbart sätt. Det innebär att vi inte låter våra befintliga kunder betala för att vi gratisjobbar för andra. Vi pitchar inte utan ersättning. Japp, klarspråk – som kund hos oss ska du tryggt veta att du inte bidrar till en osund bransch eller att andra uppdragsgivare kan få arbete utfört av oss utan ersättning.

Våra värdeord

Professionella, prestigelösa och passionerade – det är våra värdeord. Vår professionalitet bottnar i att vi alla känner stor yrkesstolthet. Den är vår kärna. 

Prestigelösheten handlar om att vi är kundförverkligande, inte självförverkligande. Vi vet att kunden är expert på sitt område och vi på vårt. Som mustascher hjälps vi åt, ger varandra tid och bjuder på våra idéer och erfarenheter. 

Passion är vår drivkraft. Den gör oss nyfikna. Det finns alltid mer att lära. Det vi inte vet tar vi reda på. Med ett öppet sinne vågar vi kasta oss ut i det okända. Vi vet att vi fångas upp igen av varandra.

Ja, det var alltså några väl valda delar ur vår handbok ”Resan till Planeten Skitkul”. Vi hoppas att det gett dig en bild av vår värdegrund och företagskultur.

/Mustascherna

Mustasch_ikon_svart_rgb