fbpx
24 maj, 2021

Äntligen dags att presentera: Nio rekommendationer för offentlig upphandling

Vår egen Sofia gör oss så stolta! Det senaste året har vi sett ovanligt lite av henne, för hon har vigt sin tid åt något som kommer att hjälpa hela vår bransch.

Och på fredag, 28 maj 2021, lanseras de äntligen: ”Rekommendationer för offentlig upphandling av konsulterande kommunikationstjänster enligt LOU”.

Så här skriver Sofia själv om resan och varför arbetet är så viktigt:

Ett år och en dag. Mycket kan hända på den tiden. Den 28 maj, ett år och en dag efter jag blev invald i KOMMs styrelse, lanseras något som jag är mycket stolt över att ha medverkat till. Något som både byråer och beställare har haft högt upp på sin önskelista det senaste decenniet:
”Rekommendationer för offentlig upphandling av konsulterande kommunikationstjänster enligt LOU”.

Upphandlingar av kommunikation är en komplex och omfattande fråga. Vi har därför tagit in synpunkter och råd från Upphandlingsmyndigheten, jurister, offentliga verksamheter, stora och små byråer. Vi har fått ta del av många synpunkter och ibland även rena missförstånd om vad man får eller inte får göra. Vilket i sig gör det ännu tydligare hur svår frågan som sagt är.

Men nu är rekommendationerna klara. Totalt nio stycken, förpackade i en handbok samt en kort film för varje rekommendation. Hela tre branschorganisationer står bakom dem – KOMM (Sveriges Kommunikationsbyråer), PRECIS (PR-byråernas organisation) och Swedish Content Agencies.

Nu på fredag, den 28 maj kl 10:45–12:00, lanseras handboken och filmerna via ett webinar för oss byråer. Om du inte redan anmält dig, gör det nu! 

Och den 23 juni hålls ett webinar riktat till upphandlare ”Så upphandlar du som offentlig aktör effektskapande kommunikation”. Håll utkik på komm.se där mer information om det andra eventet kommer att läggas upp.

Jag hoppas att handboken ska hjälpa till att göra offentliga upphandlingar av kommunikation klokare, effektivare och framförallt mer effektskapande. Må den hjälpa många verksamheter och byråer att hitta sina perfekta matchningar!

/Sofia