Kommunikationskoncept som gör avtryck

Sitter ni där med ett erbjudande som checkar av alla boxar för vad kunderna vill ha, men det tar ändå inte fart? Eller vill ni få till en beteendeförändring utan att komma med pekpinnar och förmyndarfasoner? Då är det kanske ett kreativt kommunikationskoncept ni behöver, som dramatiserar era budskap och på riktigt gör avtryck hos målgruppen.

Varför investera i kommunikationskoncept?

Bygger varumärke

Ett varumärke kan beskrivas som ett knippe associationer kopplade till ditt företag, produkt eller tjänst. Ett kreativt kommunikationskoncept kan pricksäkert dramatisera just de värden du vill att kunder ska förknippa er med, så att ditt varumärke blir tydligare på marknaden.

Förändrar attityder och beteenden

Att förändra beteenden är svårt. Att förändra andras beteenden är ännu svårare. Då krävs det inte bara grundläggande förutsättningar, utan också att vi jobbar med att ändra attityder i grunden. Där är kommunikation ett överlägset verktyg som både kan inspirera och motivera.

 

Driver försäljning

Vi tar oftast våra beslut baserat på känsla och rationaliserar dem i efterhand med logiska argument, det visar forskningen. Därför är det så effektivt att driva försäljning med hjälp av kreativa kommunikationskoncept.

 

Skapar engagemang och lojalitet

Ett framgångsrikt kommunikationskoncept bottnar i ett genuint intresse ör kunden. Genom att visa förståelse för kundens utmaningar, drömmar och förhoppningar kan ett genomarbetat kommunikationskoncept bygga både engagemang och lojalitet över tid.

Hur kan Mustasch hjälpa er skapa ett effektivt kommunikationskoncept?

Insiktsarbete

Utifrån er brief och egen research bottnar vi i en kundinsikt som är stark och relevant för målgruppen. Sen gräver vi ännu djupare för att hitta den kreativa insikten, den där insikten som kanske inte alltid kan bevisas av data men som vi intuitivt vet är sann. Den där insikten som skaver lagom mycket för att kunna dramatiseras till intressant och tankeväckande kommunikation.

Effekt

För oss är det viktigt att den kommunikation vi skapar bidrar till den affärseffekt ni vill uppnå. Därför arbetar vi efter modellen ”Effektkedjan” i alla våra projekt, vilket säkerställer att vi löser rätt problem med kommunikationen och att vi har samsyn kring vad vi vill uppnå.

 

Kreativitet

Kommunikation utan kreativitet är som kärlek utan kyssar, trist helt enkelt. Det är dessutom bevisat att kreativ kommunikation driver både affärseffekt, digital respons och stärker varumärket. Därför har vi utvecklat en egen metod för att belysa en kreativ idé från flera olika vinklar, för att stresstest den och säkerställa att den håller över både tid och olika kanaler.

 

Vill du prata kommunikationskoncept?

Hör av dig till vår marknadsstrateg Sofia Persson på 0708-117621 eller sofia@mustasch.se

Mustasch_ikon_svart_rgb